Sander de Rouwe bezoekt Stedendriehoek

BRUMMEN – CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe bracht op 24 oktober een werkbezoek aan de Stedendriehoek. Het belangrijkste onderwerp van gesprek was de toename van goederenvervoer over de IJssellijn.
Eerst besprak De Rouwe de problemen rondom de ‘mogelijke boog van Bathmen’, daarna kregen de CDA-fracties uit Brummen, Zutphen, Lochem en Deventer de gelegenheid om een presentatie te geven van de specifieke knelpunten in hun gemeenten.
In Brummen zijn negen gelijkvloerse spoorwegovergangen. Omdat alle sportvoorzieningen en bedrijventerrein De Hazenberg aan de westkant van het dorp liggen, terwijl het merendeel van de inwoners aan de oostkant van het spoor woont, zorgt een toename van goederenvervoer voor veel overlast. Ook de hevige trillingen die zwaar goederenvervoer met zich meebrengt, kan zorgen voor veel overlast. De 150 jaar oude IJssellijn is volgens de CDA-fractie in Brummen daarom ongeschikt voor massaal goederenvervoer.
De Rouwe beloofde er in de Tweede Kamer op aan te dringen om de alternatieven eerst nog beter te onderzoeken. Ook het CDA in Brummen blijft zich inzetten voor een betere oplossing.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.