De Gulle Lach boeit publiek

LOENEN – Volop actie was er zaterdag en maandag op het toneel van De Brink in Loenen. De toneelvereniging De Gulle Lach voerde een klucht op van R.Clazing. Een stuk waarbij maar weinig zittend aan tafel of op de bank werd doorgebracht. De schrijver bedacht allerlei verwikkelingen in het stuk: ‘Een huis vol slapers’. Het was een komen een gaan van bezoekers in huize Zeezicht.

De hoofdrollen van Tante Trees en Tante Francien kwamen voor rekening van Ria Steenkist en Petra Gerritsen. Zij stonden bijna onafgebroken op het toneel. Ze brachten hun rol in het dialect als zuinige, ouderwetse vrijgezellen uitstekend voor het voetlicht.

Beide avonden was de zaal van De Brink goed bezet toen Syta Hammink de avond opende met een woord van welkom. Zij stelde de spelers aan de bezoekers voor. Het stuk speelt zich af in de huiskamer van huize Zeezicht. Dora (Grietje Uijttenboogaart), de vrouw des huizes, heeft altijd veel gasten in huis. Dit tot ergernis van haar man Piet (Arend-Jan Hammink). De tantes Trees en Francien komen regelmatig logeren want Dora wil (als enige nicht) toch graag de erfenis in de wacht slepen. De dochter Elly (Patricia Groenhof) en de zoon Frank (Sander Nijhof) nemen ook gasten (Annet ten Veen en Timon Luesink) mee naar huis om te slapen.
Piet Gaston gaat zeevissen en brengt ook vrienden (Jan de Jong en Marius Mennink) mee omdat ze volgende al vroeg moeten opstaan. Al met al een huis vol slapers. Het wordt flink improviseren om allemaal een slaapplaats te geven.
Het wordt een heel gedoe om de tantes verborgen te houden en Pietepiet, de kanarie die dames meebrengen, verhuist ook steeds mee.

Het publiek hoefde zich geen moment te vervelen. Er was volop spanning en actie. Het was weer echt een stuk zoals het publiek dat graag ziet maar dat zich toch in deze tijd afspeelt. Leuk gevonden was het mobieltje dat telkens zoek was. Ook nu werd er weer een behoorlijke dosis dialect gesproken hetgeen zeker de humor ten goede komt.

Dit keer had Hanny Jans de regie van het spel. Souffleuse was Thea van Oorspronk. De grime was voor rekening van Sophie Thissen en het decorontwerp voor Leonie Goedkoop. Speciale geluidseffecten, zoals het noodweer, werd verzorgd door Robert-Jan Zwarts.
Vrijdagavond was de generale repetitie. De gasten van de verzorgingstehuizen uit de regio, die hiervoor waren uitgenodigd, mochten hierbij aanwezig zijn reageerden spontaan op de hachelijke situaties op het toneel.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.