Mountainbiken in Afrika voor AMREF flying Doctors

BRUMMEN – Wouter van de Bunt en Ruud Ros hebben zich als team ingeschreven voor de Kenya classic 2014. Dat is een sportieve en mentale uitdaging in de schaduw van de Kilimanjaro. “We fietsen zes dagen met circa 75 deelnemers, voornamelijk over rode aarde en dirt tracks”, legt Van de Bunt, bekend van de Brummense Jumbo-super, enthousiast uit.

“Naast het avontuur, de fysieke inspanning en mentale uitdaging, geeft de Kenya Classic ons ook de kans een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid in Afrika.”

AMREF Flying Doctors is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika. AMREF wil dat een goede gezondheid voor alle Afrikanen toegankelijk wordt en werkt daarbij samen met de lokale bevolking, voert lobby en overleg met instanties en regeringen.
De reis- en verblijfskosten en het materiaal betalen de beide heren uiteraard zelf en daarnaast hebben ze zich als doel gesteld om minimaal 10.000 op de halen voor AMREF flying Doctors.

De afstand tijdens de tocht is het probleem niet, denkt Wouter van de Bunt. “We fietsen 70 tot 80 kilometer per dag, maar het gaat om de omstandigheden. We rijden over de savanne richting de Kilimanjaro, dus niet over de gebaande paden en dat met een temperatuur van rond de 40 graden. Onderweg zullen we de nodige banden moeten plakken of vervangen en het is voor de deelnemers oppassen in de plaatsen die we doorkruizen. Sommige mensen zien ons als rijdende ‘pinautomaten’, daarom is er altijd bewaking in de buurt. We overnachten in tentenkampen of eenvoudige hotels.”

Momenteel zijn Wouter en Ruud druk bezig om activiteiten te bedenken om het sponsorbedrag van minimaal 10.000 bij elkaar te krijgen. Het sponsorbedrag komt trouwens geheel en direct bij AMREF flying Doctors terecht. “Tijdens de mountainbiketocht zullen we stoppen op verschillende plaatsen, om een indruk te krijgen wat AMREF flying Doctors met het gesponsorde geld doet.”

Het duo is een facebookpagina gestart: team Tembo Kenya classic 2014, waarop sponsoren en geïnteresseerden kunnen volgen wat allemaal ondernomen wordt om het sponsorbedrag bij elkaar te krijgen. Uiteraard zullen hier ook trainings- en reisverhalen op terug te vinden zijn.
De eerste sponsoractie die nu loopt is een statiegeldactie bij de Jumbo in Brummen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.