Zware storm en zeer zware windstoten op komst

REGIO – Ons land krijgt morgen te maken met de eerste zware storm sinds 2007. Een kleine, maar felle stormdepressie trekt zeer snel van Engeland naar het zeegebied ten noorden van de Wadden, zo meldt Meteo Consult. In de ochtend wakkert de zuidwestenwind rap aan. In onze regio bestaat vooral het gevaar van omwaaiende bomen en takken die uit de bomen vallen.

Het hoogtepunt van de storm valt rond de middag. Aan de kust komt het tot storm, windkracht 9, en in het noordwestelijk kustgebied tot zware storm, kracht 10. Mogelijk haalt de wind op de Wadden zelfs even 11 op de schaal van Beaufort.

Veel belangrijker dan de windkracht 9 of 10 zijn de korte, maar zeer zware windstoten die de depressie veroorzaakt. Landinwaarts komt het overal tot zware of zeer zware windstoten van 90 tot 120 km/uur. In de tweede helft van de middag neemt de wind snel af en tijdens de avondspits zijn we zelfs de zware windstoten alweer kwijt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.