Tweemaal komedie in Veelzijdig Filmhuis Dieren

DIEREN – Deze week in Veelzijdig Filmhuis Dieren op zondagavond 27 oktober de film Blue Jasmine, het nieuwe komische drama van Woody Allen met Oscar winnares Cate Blanchett. Op dinsdag 29 oktober wordt de komedie Song for Marion vertoond. Beide films vangen aan om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne, Callunaplein in Dieren.

In Blue Jasmine is Jasmine, de door champagne en antidepressiva benevelde vrouw van rijk zakenman Hal, die in haar New Yorkse optrekje alles heeft wat haar hart kan begeren. Wanneer er aan het licht komt dat Hal er diverse duistere zaken op na houdt, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar, en raken zij in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan in San Francisco bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger. Zij tracht Jasmine’s verknipte zelfbeeld wat bij te stellen door haar te stimuleren zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes – een ambitieuze onderneming die het uiterste blijkt te vergen van beide zussen.
Song For Marion gaat over de gepensioneerde Marion. Ze houdt van optreden en zit in het lokale zangkoor, terwijl haar narrige man Arthur niet begrijpt waarom ze zichzelf al zingend voor schut zet. Wanneer Marion komt te overlijden, probeert Arthur haar passie na te volgen en voegt zich bij haar oude zangkoortje. Hoewel de mopperige Arthur er een hekel aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan, kruipt hij langzaam uit zijn schulp met de hulp van de charmante koorleidster Elizabeth.
Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig via www.filmhuisdieren.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.