Geslaagde jeugdvoetbaldag

BRUMMEN – Al sinds jaar en dag houdt Sportclub Brummen voor haar jeugdleden sportevenementen in de herfstvakantie. Woensdag konden alle D-, E-, en F-pupillen als ook C-junioren zich uitleven tijdens voetbalwedstrijdjes op sportaccommodatie De Hazenberg. Het werd een heerlijke voetbaldag.

De organisatie was – namens de jeugdafdeling – in handen van Gerrit Kempes en André te Velthuis. Liefst 135 jeugdleden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om deel te nemen aan het voetbalfestijn. Tijdens en na afloop was er een traktatie in de vorm van een broodje knakworst en een consumptie.

André te Velthuis hield in de bestuurskamer de uitslagen van de wedstrijdjes bij, die hij via een formulier aangereikt kreeg door de scheidsrechters. ”Vanochtend waren de E- en F-pupillen actief. Alle spelers in een bepaalde leeftijdscategorie werden gemixt en vormden vervolgens samen een team, dat speelde onder de naam van een betaald voetbalclub.” Te Velthuis was blij met de vele jonge scheidsrechters die ’s morgens en ’s middags de fluit ter hand namen. ”De duels werden geleid door merendeel jeugdige arbiters. We kunnen bij de club beschikken over veel jonge scheidsrechters die tijdens zulke wedstrijdjes ervaring kunnen opdoen.” In het verleden had de organisatie nog wel eens een spellencircuit uitgezet of – in een enkel geval – spelers uit het betaalde voetbal uitgenodigd voor het geven van een gasttraining. ”Dat was soms een kostbare zaak en uiteindelijk is een ‘partijtje spelen’ het liefst wat jonge voetballers doen.” Te Velthuis vervolgt: “’s Morgens waren spelers van de E- en F-jeugd actief. Zij speelden vijf tegen vijf op een ¼ veldje. In de middag kwamen de D- en C-voetballers in actie. Zij maakten gebruik van een ½ veld en speelden zeven tegen zeven. De wedstrijdjes duurden 15 minuten.”

Uitslagen:
Poule F1 t/m F3: Winnaar Liverpool (Tim Kleverwal, Maik Esselink, Ruben Rutten, Tygo Cohen en Troy Koens). Leider: Richard Rutten. Poule F4 t/m F6: Winnaar AZ (Juup Rutgers, Luna Jonkman, Aron van den Beuken, Sem Klaassen, Thijs Jolink en Tom Jansen). Leiders: Thomas Noordhoek en Niek Rutgers. Poule E1 t/m E6: Winnaar FC Groningen (Jelmer van den Beuken, Bo de Wilde, Lucas Flierman, Ruth Vergeer en Marieke Helmhout). Leiders: Michiel van Hierden en Bart Straatman. Poule D1 t/m D4: Winnaar FC Twente (Jochem Ribbers, Gijs van Breeschoten, Floran Knol, Thomas Noordhoek, Maurijn Jolink, Nina van der Meulen en Mike Buitenhuis). Leidster: Linsey Quartel. Poule C1 t/m C4: Winnaar Internazionale (Thomas Bosch, Luuk Borgonje, Geoffrey Zwaneveld, Sven Schutte, Thomas Huisman, Bob van Onselen en Maarten Knol). Leider: Hans van Hierden. De winnende teams mochten na afloop van het toernooi een zakje snoepgoed uitzoeken.

Foto:

Winnende team in de C-klasse, Staand v.l.n.r.: Hans van Hierden (leider), Sven Schutte, Thomas Bosch, Luuk Borgonje. Zittend v.l.n.r.: Geoffrey Zwaneveld, Maarten Knol, Thomas Huisman, Bob van Onselen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.