Leien terug bij OLV Visitatiekerk

VELP – Burgemeester Petra van Wingerden-Boers heeft op 23 oktober elf leien van de R.K. Kerk aan de Emmastraat overhandigd aan drie leden van de locatieraad van de OLV Visitatiekerk in Velp.

De leden van de locatieraad waren blij verrast te constateren dat de gemeente de leien, met de daarbij behorende oorkonde, twintig jaar had bewaard en nu teruggaf. In 1985 kocht de gemeente Rheden twaalf leien van de Commissie 100-jarig bestaan R.K. Kerk O.L. Vrouw Visitatie. Deze leien hadden honderd jaar op de spits van de toren gelegen. De opbrengst van de verkoop werd gebruikt voor de inrichting van een stiltecentrum, waar nog dagelijks gebruik van wordt gemaakt.
De kerk, die hoort bij de Sint Eusebius RK Parochie Arnhem, Velp en Rozendaal, staat op dit moment aan de vooravond van de derde fase van de restauratie. Ook wordt het concertorgel van de Heilig Hartkerk uit Arnhem verplaatst naar de kerk aan de Emmastraat. Hiervoor is de locatieraad op zoek naar financiën. De locatieraad is van plan de teruggegeven leien nog een keer te koop aan te bieden. Eén van de twaalf leien wordt bewaard in het Gelders Archief in Arnhem.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.