Toekomstagenda regio Stedendriehoek

BRUMMEN/APELDOORN – De regio Stedendriehoek heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. In het proces ‘re-inventing the Stedendriehoek’ heeft de regio het afgelopen jaar samen met de maatschappelijke partners de agenda voor de toekomst bepaald.

Hierin staan veel kansen en opgaven die in samenwerking gaan worden opgepakt.
De rol van de overheid speelde een belangrijke rol bij de vaststelling van de agenda. Het aangaan van coalities met het bedrijfsleven en maatschappelijke partijen blijft belangrijk. Zo kunnen er nieuwe publiek-private allianties ontstaan die regionale opgaven kunnen oppakken.
De centrale doelstelling in de Agenda Stedendriehoek is het versterken van de kwaliteit van het regionale vestigingsklimaat. De regio wil de positieve aspecten van het gebied, zoals de veerkrachtige economie, de menselijke maat, de sociale betrokkenheid, de goede bereikbaarheid en de bijzondere kwaliteit van landschappen, dorpen en steden, verder uitbouwen en benutten.
Over het proces en de inhoud van de agenda is een e-zine uitgebracht. Die is te zien via www.regiostedendriehoek.nl/re-inventing.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.