Klassiekers krijgen veel bekijks

EERBEEK – De eerste show van de motorclub De Klassieker uit Harfsen in zaal Spoorzicht in Eerbeek, kreeg in het afgelopen weekend veel bekijks. Veel mannen en vrouwen kwamen een kijkje nemen. Met veel interesse bekeken ze de oude motoren die vaak stonden te blinken en glimmen of ze regelrecht uit de showroom waren gekomen. De eigenaars waren er druk mee geweest om de motoren zo mooi mogelijk te presenteren.
De oudste motor van de show was een exemplaar uit 1914. De motor had een carbidlamp, handversnelling, luchttoetertje en nog meer opmerkelijke verschillen ten opzichte van de nieuwere uitvoeringen. Zo’n 65 motoren stonden in de zaal opgesteld. Van lichte capaciteit tot de grote knapen. Volgens Johan Wichers, bestuurslid van de Klassieker, kunnen die zware jongens op een gunstige weg wel zo’n 200 km halen. De motoren van vele merken waren uit vele landen aanwezig.
Wichers zelf heeft er een paar uit Polen. De waarde van de motoren verschilt nogal.
Mooie exemplaren kunnen wel tweeduizend euro opbrengen. Maar een Jawa is er al voor 150 euro. De waarde wordt ook bepaald door het aantal dat er van in Nederland aanwezig is.

Het doel van de show was om meer mensen voor de club te interesseren. Daar is de club in geslaagd. Wichers vindt het jammer dat er plannen zijn om ook belasting in te voeren voor deze klassiekers. Dit zijn extra kosten en zal bij doorvoering zeker ten koste gaan van het aantal liefhebbers.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.