Toch asbestresten nabij brandhaard Ambachtstraat

BRUMMEN – Bij de sloopwerkzaamheden van het afgebrande pand van de meubelzaak en dierenkliniek aan de Ambachtstraat in Brummen, zijn bij een recente inspectie door een gespecialiseerd bedrijf toch asbestresten gevonden. Dit is aanleiding om direct een nieuwe asbestinventarisatie uit te voeren. Totdat de resultaten hiervan bekend zijn, blijft het betreffende gebied uit voorzorg afgezet.

Na afloop van de grote brand in de meubelzaak aan de Ambachtstraat in Brummen, zijn er direct inspecties uitgevoerd in tuinen van aangrenzende percelen. Daarbij zijn toen geen asbestdeeltjes aangetroffen. Ook is de conclusie getrokken dat er geen asbest zat in het afgebrande gebouw. Bij nadere inspecties die onderdeel uitmaken van de sloopwerkzaamheden, zijn in een tuin direct naast het verbrande pand nu toch stukjes asbest aangetroffen. Deze zijn direct verwijderd en de bewoners zijn door de asbestsaneerder op de hoogte gesteld. Ook andere aangrenzende percelen worden nu met spoed opnieuw aan een nieuwe inventarisatie onderworpen. Zodra de uitkomsten en het asbest-inventarisatierapport gereed zijn, worden betrokken daar rechtstreeks over geïnformeerd.

Algemene vragen
Heeft u nog andere specifieke vragen? Dan kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres beheer@brummen.nl. Voor meer informatie over asbest en gezondheid kunt u terecht bij GGD Noord- en Oost Gelderland via telefoonnummer (088) 443 30 00.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.