IPV wil cultuur handje helpen

BRUMMEN – De lokale partij IPV in Brummen wil zich sterk maken voor cultuur in de gemeente Brummen. Tijdens het begrotingsforum op 10 oktober pleitten inwoners van de gemeenten voor het minder korten op subsidies voor muziekverenigingen en de bibliotheek.

IPV wil zich hier door middel van moties en amendementen voor inzetten. Tijdens de behandeling van de programmabegroting op 31 oktober door de gemeenteraad in Brummen wil het IPV voorleggen om kinderen van minder daadkrachtige ouders een tegemoetkoming in de kosten te geven om deel te kunnen nemen aan culturele activiteiten. Ook stelt IPV voor om de bezuiniging op de Bibliotheek te verlagen tot een voor de Stichting Bibliotheek te dragen bedrag. Het IPV vindt het belangrijk dat de Bibliotheek en muziekverenigingen toegankelijk blijven voor iedereen.
Volgens de partij kunnen de kosten worden terugverdiend door het heffen van precariorecht op het hebben van leidingen in gemeentegrond door bijvoorbeeld gasbedrijven. Volgens de partij zou dit de gemeente op jaarbasis 400.000 euro op kunnen leveren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.