Voetballen is ook voor meisjes

EERBEEK – “Eigenlijk is er geen verschil tussen jongens- en meisjesvoetbal”, vertelt Hans ter Hove van SV De Eerbeekse Boys. “Het enige verschil is dat jongens bijna altijd standaard op voetbal gaan en meisjes niet.” Om het meisjes/vrouwenvoetbal te promoten hield de Eerbeekse voetbalvereniging zaterdag een clinic voor meisjes vanaf tien jaar.

In de kleur van Eerbeekse boys mochten de dames meedoen aan een clinic, gegeven door Jesper Holdijk. Hij is speler in het eerste elftal en trainer bij de voetbalacademie van FC Twente. Samen met Cas Mulder runt hij een privé voetbalschool Messi Moves. “De twee boden een leuke training met verschillende moves, zoals dribbelen en twee-tegen-twee”, aldus Ter Hove.
Het vrouwenelftal van de Eerbeekse Boys kent een aardige opmars. Inmiddels zijn er 65 leden, maar er kunnen er altijd meer bij. Daarom hield de club een clinic. “Vooral meisjes die twijfelen moeten gewoon eens een keer meedoen. Dan weten ze gelijk of het voetballen echt iets voor hen is.” Meetrainen, mag altijd en kan op de woensdagavond. Kijk voor meer informatie op www.eerbeekseboys.nl.

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.