Elis Ligtlee pakt Europese titel op wielerbaan

EERBEEK – Pas twee jaar geleden stapte Elis Ligtlee uit Eerbeek over van de BMX-fiets naar de baanfiets. In het weekend leverde haar dat op de piste van Omnisport in Apeldoorn een Europese titel op het onderdeel keirin op. Bovendien werd ze tweede op het onderdeel sprint. De Eerbeekse renster zette met haar titel een flinke stap in een loopbaan die moet leiden tot deelname aan en succes op de Olympische Spelen in Rio 2016.
In de finale van de keirin versloeg Ligtlee de Duitse Kristina Vogel in een lange sprint. Ze was een dag eerder achter de zelfde Duitse tweede geworden in de individuele sprint. In de teamsprint werd Ligtlee samen met Shanne Braspennincx vierde. Een droom-EK dus voor de nog maar 19-jarige renster, die in haar jongere jeugdjaren ook al een aantal BMX-wereldtitels in de wacht sleepte.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.