Brons op NK-bergrennen voor Mark Groeneweg

DIEREN – De Dierense Hardloper Mark Groeneweg heeft in het weekend een 3e plaats behaald op de NK Verticaal, dat werd gehouden in het Zwitserse Fully.
Een vertical km (vertikale kilometer) race is een wedstrijd, waarbij atleten zo snelmogelijk 1.000 hoogtemeters overbruggen. Voor de race in Fully zijn de atleten in 1,9 km afstand 1000 hoogtemeters gestegen. Loodzwaar en het leverde een prachtige strijd op. En de term ‘doodgaan’ kreeg een nieuwe dimensie.
De laatste tweehonderd meter staan de mensen drie rijen dik. De atleten worden omhoog geschreeuwd in alle talen. Het lawaai van de Zwitserse koeienbellen die de supporters daarbij gebruiken is oorverdovend. De sfeer is fantastisch.
Groeneweg deed over de race ruim 48 minuten, liep daarvan 45 minuten in zijn maximale hartslag. En voor zijn gevoel ging hij zeker drie keer dood. Hij was op zich niet tevreden met zijn tijd, maar wél enorm blij met zijn bronzen medaille op dit NK.
Het NK werd georganiseerd door de NKBV, in samenwerking met MudSweatTraisl en Bever sport en het fantastische hotel Esprite Montagne.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.