Boek ‘Over erven en geërfden’ wordt gepresenteerd

DIEREN – Op 15 november zal een nieuwe uitgave van de Stichting Historisch Onderzoek Zuid-Oost Veluwezoom verschijnen in de vorm van het boek ‘Over erven en geërfden. De marken van Spankeren, Soeren, Dieren en Ellecom’.

In dit boek wordt de geschiedenis beschreven van deze organisaties, die gedurende een perio-de van meer dan 600 jaar het beheer hebben gevoerd over de woeste gronden in deze omge-ving, zoals de heide, de bossen en het Soerense Broek. Tevens wordt aandacht besteed aan de Buurtschap van Dieren.

Door een werkgroep is bijna vijf jaar lang gewerkt aan deze publicatie, waarvoor vele archie-ven zijn bezocht en talloze documenten zijn bestudeerd. De auteurs zijn Ton Elzebroek uit Spankeren, Wim van den Beukel uit Dieren en John Striker uit Ellecom. Zij werden bij hun onderzoek ondersteund door Gerard Hummelman uit Spankeren en Stan Dekker uit Leuve-heim.

Het boek omvat ruim 310 pagina’s en meer dan 200 afbeeldingen, voor een belangrijk deel in kleur, waaronder niet eerder gepubliceerd materiaal. De prijs bedraagt bij voorintekening tot 15 november € 19,95, daarna € 22,50. Bestelling is mogelijk via e-mail op stichting-hzov@upcmail.nl of telefonisch op 0313-414281 of 06-54630804. Ook zal het boek verkrijg-baar zijn via de boekhandel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.