Activeve Kinderboekenweek

EERBEEK – De kinderen van de C. Jetzesschool in Eerbeek kwamen woensdag met sportkleding aan op school om de Kinderboekenweek sportief en dansend te beleven. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar namelijk ‘Klaar voor de start!’ Buiten stonden actieve spellen met boeken klaar, zoals boekestafette, boekgooien, boekvoetbal, etc. Het was leuk om te zien hoe de jongste kinderen enthousiast begeleid werden door de oudste kinderen.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er op school verschillende activiteiten georganiseerd om het leesplezier te stimuleren. Enkele groepen zijn naar de bibliotheek geweest, om een leesboek uit te zoeken. Ook hebben een aantal groepen boekhandel Hendriks bezocht om onze boekencollectie aan te vullen met de nieuwste leesboeken.

Kinderen uit de bovenbouw hebben kinderen uit de onderbouw voorgelezen. Verborgen talenten waren opeens zichtbaar. Daarnaast hebben de kinderen geknutseld met oude boeken, samen een boek geschreven, een muziekworkshop gevolgd en enkele groepen hebben deelgenomen aan een fietstocht. Kortom een actieve, creatieve en leerzame week.
Niet gek dat een leerling uit groep 7 tijdens de nieuwskring haar stukje had voorbereid over de Kinderboekenweek. Haar stelling luidde "Kinderboekenweek is leuker dan Carnaval”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.