Bouwwerkzaamheden aan MFC Eerbeek kunnen aanvangen

EERBEEK – Er is een oplossing gevonden voor de problemen met de bouwconstructie van het multifunctioneel centrum (MFC) aan de Illinckstraat in Eerbeek. De aanpassingen om de constructie te herstellen, hebben invloed op de inbreidingsplannen van de school: de herstel- en inbreidingswerk-zaamheden worden nu gelijktijdig uitgevoerd en starten nog dit jaar.

In december 2012 zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen omdat een deel van de verdiepingsvloer niet voldeed aan het Bouwbesluit. Als tijdelijke oplossing zijn er toen direct zogenaamde stempels geplaatst onder deze vloer. Maar de vloer moet worden voorzien van extra wapening.

Op voorhand was ervoor gekozen om de inbreidings-werkzaamheden uit te voeren na de herstelwerkzaamheden van de constructie. Maar vanwege de technische samenhang tussen de werkzaamheden is nu gekozen voor gelijktijdige uitvoering. Gezien de aard van de werkzaamheden is het van belang dat de verantwoordelijkheden tijdens de uitvoering eenduidig vastliggen. Daarom gaat de aannemer die aansprakelijk is gesteld voor herstel van de constructiewerkzaamheden, ook de inbreiding uitvoeren. De werkzaamheden beginnen nog dit jaar. Om de overlast voor de gebruikers te beperken, vinden de werkzaamheden deels plaats in de schoolvakanties. Het streven is om de werkzaamheden in februari 2014 af te ronden. Een en ander in overleg met de aannemer en de gebruikers van het gebouw.

Het multifunctionele gebouw aan de Illinckstraat wordt gebruikt door onder andere het openbaar onderwijs (Johanna Huiskampschool) en diverse vormen van kinderopvang (Bibelebons, buitenschoolse opvang en peuter-speelgroepen van de Stichting Kinderopvang Brummen Eerbeek).
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.