NatuurEducatieProject Rhederlaag gaat niet door

GIESBEEK – Het nieuwe schooljaar is al een aantal weken aan de gang. Normaal gesproken betekent dat dan ook de inschrijving start voor het NatuurEducatieProject op recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek/Lathum. RGV, eigenaar van het gebied, heeft echter besloten een jaartje over te slaan. In het voorjaar van 2014 vindt er dus geen NatuurEducatieProject plaats op Rhederlaag.

Het NatuurEducatieProject wordt gratis aangeboden aan basisscholen, voor leerlingen van de groepen 6 tot en met 8. Sinds 2002 biedt RGV op vijf van zijn 14 recreatiegebieden het NatuurEducatieProject aan. Sinds vorig jaar is het aantal verlaagd naar vier recreatiegebieden.

Voor de toekomst is RGV op zoek naar een manier om wel de scholen en hun leerlingen het NatuurEducatieProject aan te kunnen blijven bieden op het niveau dat ze gewend zijn. Echter wordt het project één keer in de twee jaar aangeboden. Reden is dat RGV merkt dat veel scholen zelf vaak om het jaar meedoen en dus een jaartje overslaan.

Door middel van het NatuurEducatieProject kunnen basisschoolleerlingen spelenderwijs de natuur en recreatiemogelijkheden gaan ontdekken. In samenwerking met het Centrum voor Natuur en Milieu heeft RGV een leskist met opdrachten ontwikkeld. De opdrachten bestaan uit onder meer uit meten van de watertemperatuur, het onderzoeken van de bodem, de boomhoogte meten, waterdiertjes vangen en bekijken met een loep en de verschillende boomsoorten in kaart brengen.

RGV biedt de scholen uit Giesbeek/ Zevenaar en omstreken diverse alternatieven aan in 2014. Het project kan ook worden gedaan op de volgende recreatiegebieden: Berendonck in Wijchen, Bussloo in Voorst (nabij Apeldoorn), Heerderstrand in Heerde en Zeumeren in Voorthuizen (gemeente Barneveld).
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.