Al zestig jaar gelukkig samen

EERBEEK – Ieder jaar op 10 oktober was het mooi weer, vertellen Dinie en Bernard Nijenhuis uit Eerbeek. Ze vierden donderdag hun zestigste huwelijksjubileum en jawel, ook dit jaar scheen er een schitterend zonnetje.

“Net als zestig jaar geleden”, vertelt Dinie. “Het was mooi weer, ’s ochtends wat mistig, maar later lekker zonnig.” Het paar trouwde in de kerk in Klarenbeek en op het gemeentehuis in Brummen en settelde op een boerderij in Empe. Mevrouw Nijenhuis kan zich dat nog goed herinneren: “Het was zo achteraf, je zag er geen hond. En als het regende, stond je tot je enkels in de modder op de weg, zo slecht was die!”. Al snel verruilde het paar Empe, de geboorteplaats van meneer Nijenhuis, voor Eerbeek. Bernard werkte hier veertig jaar bij papierfabriek De Hoop.
Het paar heeft vier kinderen, twee dochters en twee zoons. Toen de jongste twaalf werd, ging ook mevrouw Nijenhuis weer aan het werk. “Ik deed wat werk in de huishouding. Bij sommige van deze mensen kom ik nog steeds op bezoek.” Inmiddels heeft ook het echtpaar Nijenhuis wat hulp nodig, maar de kinderen en kleinkinderen springen graag bij. De familie Nijenhuis is hecht. De kamer staat vol foto’s en ieder kleinkind dat binnenkomt, begroet oma met drie dikke zoenen. Dinie en Bernard verheugen zich dan ook erg op het feest, waarbij de hele familie aanwezig is, maar ook de buurt. “We wonen hier prettig op het Stokerserf”, vertellen ze. “We overlopen elkaar niet, maar het is gezellig.”

Dinie denkt nog graag terug aan die eerste ontmoeting. “We kwamen met de jongeren uit de omgeving samen bij de waterval in Loenen. Zo net na de oorlog hadden we met de hele familie maar één fiets en soms maakten we ruzie wie hem mocht gebruiken. Ik woonde toen in Klarenbeek en samen met mijn vriendin ging ik dan naar Loenen.” Ze kende Bernard al langer, maar hij moest eerst in dienst. “Ik was gelegerd op Nieuw Guinea, vlak bij Australië. Toen ik terugkwam, leerde ik Dinie beter kennen.”
Wie had toen kunnen denken dat het paar na zestig jaar nog steeds gelukkig met elkaar zou zijn. Ze zijn gezegend met elf kleinkinderen, een achterkleinkind en een tweede op komst.

Foto: Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen kwam het echtpaar donderdag feliciteren en bracht een leuk geschenkje mee – foto Linda Peppelman
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.