Schaaksimultaan met Jan Timman

DIEREN – Schaakgrootmeester Jan Timman kwam op dinsdag 8 oktober naar Dieren voor een schaaksimultaan tegen alle leden van SV Theothorne in Dieren. De kinderen van Cor Vrouenraets, die de vrijdag daarvoor 75 werd, boden hem dit aan voor zijn verjaardag. Vrouenraets was zeer verrast door de komst van Timman en hij wist hem ook lang bezig te houden.

Timman schaakte in totaal tegen 31 tegenstanders, waaronder ook tegen een broer, twee zonen en een kleinzoon van de jarige. De Nederlandse grootmeester die lang tot de wereldtop behoorde wist 29 partijen te winnen. Eén partij tegen Ger Middeljans bleef onbeslist. Roeland Bok, een nieuw lid bij SV Theothorne, wist als enige Timman te verslaan.
Vrouenraets wist Timman echter wel het langst bezig te houden. Steeds minder schakers bleven over aan het eind van de rit, omdat ze verloren of gewonnen hadden. Uiteindelijk bleven Timman en Vrouenraets als enige twee spelers over als mooie afsluiting van dit verjaardagscadeau.
Foto: Gerrit van der Pol.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.