Bijzondere vondst

BRUMMEN – George Rikken uit de gemeente Brummen deed afgelopen week een mooie vondst. Bij de Kringloopwinkel in Doetinchem tikte hij voor een zacht prijsje een schilderij op de kop, gesigneerd met de naam H. v. Gessel.
Thuisgekomen kroop hij achter de computer om te onderzoeken wat hij nu eigenlijk had gekocht. Na een korte zoektocht bleek H. v. Gessel een pseudoniem te zijn voor de bekende schilder Gerard Delfgaauw (1882 – 1947). Deze schilder was vooral bekend om zijn naturalistische impressionistische stijl, zijn Rotterdamse havengezichten en landschappen. Rikken heeft inmiddels van een kunsthandel een certificaat van echtheid gekregen en is erg in zijn nopjes met het kunstwerk. ,,Je gaat toch heel anders naar een schilderij kijken zo”, meldt hij. Verkopen wil hij het schilderij absoluut nog niet. Eerst wil hij zelf genieten van de bloemenpracht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.