Geslaagd Hoge Veluwe Loopweekend

HOENDERLOO – De negende editie van het Hoge Veluwe Loopweekend was een groot succes. Bijna drieduizend deelnemers kwamen zondag naar het natuurgebied bij Hoenderloo om mee te doen aan één van de loopwedstrijden. Nieuw was de Hoge Veluwe Tail (foto), waarbij vijfhonderd deelnemers 37,5 kilometer off-road liepen. Daarvoor deden zaterdag al ruim zevenhonderd wandelaars mee.

Op zaterdag genoten wandelaars van afwisselende routes door de diverse landschappen van het Park. Natuurgidsen vertelden de deelnemers onderweg allerlei interessante wetenswaardigheden over de flora die het Park rijk is.
Zondag namen tweehonderd kinderen van 6 tot en met 12 jaar namen deel aan de Moeffie Mijl: een Engelse Mijl van 1,6 kilometer in de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus. Volwassenen konden kiezen uit wedstrijden van 5 of 10 kilometer, de Halve Marathon en voor het eerst voor de Hoge Veluwe Trail.
Op de 5 kilometer was Gerben van der Jagt de snelste man. Hij finishte in een tijd van 19:16. Linda Ooms wist bij de vrouwen als eerste de finish te bereiken. Zij zette een tijd neer van 20:16. Bert Ruitenbeek liep de 10 kilometer in 36:32 uit. Met deze tijd was hij de snelste man. De beste tijd bij de vrouwen werd neergezet door Marije de Gruijter. Zij bereikte de finish in 45:24. De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Fred Reitsma. Met een tijd van 1:19:46 kwam hij als eerste over de finish. Esmé Möricke liep de halve marathon in 1:22:28 uit en was daarmee de snelste vrouw. De snelste man op de Hoge Veluwe Trail was Pascal Norden met een tijd van 2:40:46. De snelste tijd bij de vrouwen werd behaald door Irene Kinnegim. Zij zette een tijd neer van 2:58:35.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.