Zestig jaar getrouwd

VELP – Burgemeester Petra van Wingerden-Boers van de gemeente Rheden bracht woensdag een bezoek aan de heer en mevrouw Kapteyn-Caron om hen te feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. Namens het college bracht zij burgemeester een boeket bloemen en het boek De Canon van Rheden.

De heer Dirk (Dick) Kapteyn is geboren op 17 oktober 1928 in de gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Mevrouw Johanna Wilhelmina (Hannie) Caron is geboren op 7 januari 1930 in de gemeente Amsterdam.
Vlak na de tweede wereldoorlog zaten de heer en mevrouw Kapteyn samen op het Gereformeerd Gymnasium in Amsterdam. De muziek bracht hen daar bij elkaar. De heer Kapteyn zocht namelijk drie meisjes met goede stemmen om een zangtrio te formeren en mevrouw Kapteyn werd de alt.
Op 29 september 1953 traden de heer en mevrouw Kapteyn in het huwelijk. Dat was ook het einde van het zangtrio ,want ze vertrokken samen naar Nieuw Guinea waar de heer Kapteyn vormingsleider werd en mevrouw Kapteyn kleuterleidster.
Na hun terugkeer in terugkeer in Nederland werd hun eerste dochter geboren op hun vierde trouwdag. Na het beëindigen van zijn studie schoolmuziek werd de heer Kapteyn leraar en later adjunct-directeur van een opleidingsschool voor kleuterleidsters in Utrecht. Na zijn pensioen ging het echtpaar wonen in Heveadorp. De vier dochters, die het echtpaar had gekregen, waren inmiddels zelfstandig geworden en hadden het ouderlijk huis verlaten. Het kwam hard aan toen ze te horen kregen dat de oudste dochter, die getrouwd was en twee puberdochters had, ongeneeslijk ziek was. Om dichter bij haar te wonen en omdat een groot huis te belastend werd, verhuisden zij naar Velp. In maart 2005 overleed hun dochter. Eind 2007 volgde een tweede slag, de tweede dochter werd ziek en kreeg al snel te horen dat ze niet beter kon worden. Zij overleed in juni 2008 en liet twee puberkinderen achter. Inmiddels zijn de vijf kleinkinderen volwassen geworden en zijn er twee getrouwd. Een nieuwe generatie is op komst. Twee jaar geleden is een achterkleindochter geboren en vorige maand een achterkleinzoon. Reden voor dankbaarheid.
De gezondheid van het echtpaar liet de laatste jaren wel te wensen over, maar ze hebben de draad weer opgepakt. Zo zijn de twee nog kerkelijk erg meelevend en dagelijks actief bezig met muziek en liedteksten en ze onderhouden e-mailcontacten met onder andere Amerikaanse familie. Met geloof en vertrouwen gaan ze de toekomst tegemoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.