Wethouders steppen langs Doesburgse parels

DOESBURG – Het college van Doesburg wilde nu wel eens plekken bezoeken waar verschillende inwoners initiatieven hebben genomen om Doesburg mooi te maken of te houden. Initiatieven die zonder de gemeente opgezet zijn, zonder subsidie. En die zijn er heel veel. Het college stepte bijvoorbeeld langs de Bramen op de Bleek, de Stadskruidentuin, de bijentuin volkstuinvereniging Koppenbergh en Boomgaard Beinum. Op elke plek kreeg het college uitleg en meer info over het initiatief. Sommige daarvan lopen al jaren. Het college moedigt dergelijke initiatieven van harte aan. Er is geen subsidiemogelijkheid, is er wellicht een ondersteunende rol denkbaar. Zo gebeurde dat bij Koppenbergh. Bij de volkstuintjes werd in het verleden heel veel afval gedumpt. Initiatiefnemers pakten dit aan en maakten een plan. Ze hadden alleen één dag de hulp van de gemeente nodig: machines. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.