Geslaagde regioavond Wereldwinkels

SPANKEREN – De Kerkhorst in Spankeren was tot de laatste stoel bezet tijdens de regionale bijeenkomst van de Wereldwinkels. Ruim zestig vrijwilligers van zeven Wereldwinkels uit de regio kwamen luisteren naar René Alders van de Nederlandse importeur Wisnu.

Wisnu is al ruim 20 jaar importeur van fairtrade gebruiks- en decoratieartikelen uit diverse delen van Indonesië. De Wereldwinkels kopen graag en regelmatig in bij Wisnu. Minimaal drie keer per jaar bezoekt Wisnu al haar producenten. Hierbij heeft Wisnu veel aandacht voor een milieuvriendelijke productiewijze. In rechtstreekse samenwerking met haar leveranciers worden deels authentieke, deels vernieuwende eigentijdse producten ontwikkeld.
René Alders vertelde zijn toehoorders op de regionale avond uitgebreid over een geliefd product: met glasmozaïek ingelegde aardewerken schalen. De schalen worden midden op Bali gebakken op 850 graden in een milieuvriendelijke biogasoven, die werkt op koeienpoep. Elders in Bali werden de schalen voorzien van glasmozaïekstukjes. Daarna volgt de lange reis naar de Wereldwinkels via het verzamelpunt van Wisnu in Djokjakarta, met een schip naar Singapore en ten slotte in een zeecontainer naar de haven van Rotterdam.

Willy Loerts, PR-medewerker van Wereldwinkel Dieren, overhandigde René Alders namens de regio aan het eind van de avond een goed gevulde envelop. Een gift van de zeven aanwezige Wereldwinkels voor een producent van houten poezenbeeldjes. Deze producent met de naam Budi Fair Craft zou zoveel efficiënter en sneller kunnen werken als hij in het bezit zou zijn van kleine handmachines als een decoupeerzaag of een vlakschuurmachine. Voor dit project heeft Wisnu 1.200 euro nodig. De Wereldwinkels gaven te kennen daar graag een bijdrage aan te willen leveren.
De producten van Wisnu zijn te vinden in de Wereldwinkels in Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden of Velp.

www.wisnu.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.