Negentien zienswijzen ingediend over Nimmer Dor

LAAG-SOEREN – De inzendtermijn voor zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan Laag-Soeren Oost sloot op 25 september. In dit bestemmingsplan is ook de locatie Nimmer Dor opgenomen. In totaal zijn negentien zienswijzen ingediend. Daarvan zijn er veertien positief over de plannen voor nieuwe woningen.

Een deel van de zienswijzen is kritisch. Betwijfeld wordt of er behoefte is aan extra woningen in het dorp. Ook zijn er zorgen over de steenuil rond het plangebied. Het merendeel van de indieners is positief. Er is waardering voor het feit dat er na jarenlange procedures eindelijk wordt doorgepakt en er duidelijkheid komt over de woningbouw. Ook geven indieners aan dat woningbouw gunstig kan zijn voor de leefbaarheid van het dorp. Verenigingen zouden de aanwas van nieuwe leden ook goed kunnen gebruiken.
Op dit moment worden de zienswijzen behandeld door de gemeenteraad. Waar nodig en mogelijk worden aanpassingen en verbeteringen in het bestemmingsplan doorgevoerd. De raad gaat het bestemmingsplan naar verwachting in december behandelen.
Wethouder König vindt de zienswijzen herkenbaar: “Enkele bewoners zijn al jaren tegen de plannen voor nieuwe woningen. Tegelijkertijd weten we dat een groot deel van de inwoners van het dorp wel graag wil dat er nieuwe woningen worden gebouwd. De gemeenteraad neemt in december van dit jaar een besluit. Ik zie de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad met vertrouwen tegemoet.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.