Zeolieten tentoonstelling

VELP – Het Gelders Geologisch Museum in Velp heeft vanaf 12 oktober een thematentoonstelling over zeolieten. In 1756 ontdekte Axel Cronstedt een nieuw mineraal en noemde het zeoliet. Sindsdien is de familie van de zeolieten erg uitgebreid.
De bijzondere eigenschappen van de zeoliet worden nu veel gebruikt. Ze kunnen namelijk bij verhitting water opnemen en dat bij afkoeling weer afgeven. Het is ook een mooie groep mineralen om te verzamelen. In de loop van het najaar worden er verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen georganiseerd die aansluiten bij de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie op www.geologischmusum.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.