Fietsknelpunten Dieren onder de loep

DIEREN – Met drie dozen eieren onder de bagagedrager ging een groep gemeenteraadsleden zaterdag op pad met leden van de Fietsersbond. De bond wilde hiermee aandacht vragen voor de verschillende fietsknelpunten in Dieren.
Voorzitter Paul Akkerman van de Fietsersbond afdeling Rheden-Rozendaal was blij dat zes van de acht politieke partijen werden vertegenwoordigd. Henk van Valburg (PvdA), Lieke Wassenaar (VVD), Constans Pos (GroenLinks), Jorinde Dirks (SP), Wim Pieper (Lokaal Rheden) en Wim Jongejan (Gemeentebelangen) stapten op de fiets om de knelpunten te befietsen.
De grootste knelpunten zullen volgens de Fietsersbond gaan ontstaan als de plannen rond Hart van Dieren worden uitgevoerd. Volgens de bond zal er dan te weinig opstelruimte zijn voor de overwegen en stoplichten voor de fietsers. Als het landbouwverkeer langs de Arnhemsestraatweg op het fietspad zal komen rijden, zorgt dat ook voor gevaarlijke situaties. De Fietsersbond pleit ervoor dat het landbouwverkeer op de rijbaan blijft rijden. Het fietspad van de Schapenberg naar de Lange Juffer mag van de bond worden verhard, omdat steeds meer mensen gebruik zullen gaan maken van dit pad.
Een vierde knelpunt is de kruising van de Wilhelminaweg en de Spankerenseweg. De Fietsersbond pleit voor doortrekking rechtdoor van de voorrangsbestemming over de Wilhelminaweg. Volgens Eddy Beekman van de gemeente Rheden wordt hier aandacht aan besteed bij de herprofilering van de Spankerenseweg in de eerste helft van 2014. Al met al een leerzame fietstocht volgens de gemeenteraadsleden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.