TV Beekhuizen in spannende strijd

VELP – Het prestigieuze ABN AMRO World Tennis Tournament, waarvan voormalig toptennisser Richard Krajicek directeur is, is afgelopen jaar op zoek gegaan naar Nederlandse tennisverenigingen die willen verduurzamen. Zeven verenigingen voldeden aan alle criteria, waaronder Tennisvereniging Beekhuizen uit Velp. Eén vereniging wordt vanaf half oktober begeleid bij het realiseren van de duurzame doelstellingen. ABN AMRO stelt hiervoor middelen beschikbaar. Een spannende strijd is inmiddels losgebarsten om dit prachtige aanbod binnen te halen.

Tennisvereniging Beekhuizen is al enige tijd bezig om haar tennispark te laten uitgroeien tot het meest duurzame van Nederland. Er zijn al mooie resultaten geboekt. Buitenbanen worden verlicht met energiezuinige LED-verlichting, ruimtes zijn geïsoleerd, afval wordt gescheiden ingezameld en onlangs zijn, via crowdfunding, 24 zonnepanelen geplaatst op het dak van de tennishal.
Inmiddels zijn ook de binnenbanen voorzien van LED-verlichting. De tennisvereniging richt zich overigens niet alleen op het eigen park maar zoekt nadrukkelijk de samenwerking met ‘de buren’. Met de Hockey Club, Natuurmonumenten, buurtbewoners en de gemeente is het plan opgevat om het hele gebied Beekhuizen duurzaam te maken.
De zeven verenigingen hebben hun plannen ingediend. Via internet kan worden gestemd op het beste plan. Het plan van Tennisvereniging Beekhuizen omvat de installatie van zonnecollectoren voor het verwarmen van douchewater, het verlagen van het energieverbruik door toepassing van detectielampen en duurzaam hergebruik van afvalwater voor de toiletten.
“Als we deze maatregelen kunnen toepassen zijn we ongetwijfeld de meest duurzame club van het land”, aldus Dorien Everaars, verantwoordelijk voor de duurzame koers van de vereniging. “En dat is niet alleen fijn voor ons maar het zet ook Velp en omstreken op de kaart”.
De strijd gaat vooral tussen Tennispark Kralingen uit Rotterdam en Tennisvereniging Beekhuizen. Dorien Everaars: “Het is echt een nek aan nek race. Ik hoop van harte dat we winnen en daarvoor kunnen we alle stemmen gebruiken”. Stemmen kan tot 14 oktober en op 15 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

www.tvbeekhuizen.nl
www.duurzaambeekhuizen.nl
www.nudge.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.