Kunstenaars voor deelname HANSEartWORKS in Lübeck

DOESBURG – ‘Back tot the future’ is het thema van de HANSEartWORKS in 2014. In het kader van de 34e Internationale Hanzedagen wordt deze kunstexpositie georganiseerd van 22 mei tot 22 juni 2014. Ieder jaar staat er een andere kunstvorm centraal; dit jaar is dat VIDEOart. Videokunstenaars worden door het gemeentebestuur van Doesburg uitgenodigd een inzending voor deze VIDEOart-expositie in Lübeck aan te leveren.

Een jury onder leiding van burgemeester Kees Luesink beoordeelt de inzendingen en kiest welke naar Lübeck wordt ingezonden. Een uitgebreide Duitse en Engelse toelichting is te vinden op www.doesburg.nl.

De inzendingen moeten vóór 1 november 2013 gezonden worden aan: Stadhuis Doesburg, Postbus 100, 6980 AC Doesburg of afgegeven worden bij de Publieksbalie van het stadhuis.
De gemeente kiest één installatie om in te zenden voor de video-expositie. Onder leiding van burgemeester Luesink kiezen de fractievoorzitters van de politieke partijen begin november welke inzending naar Lübeck wordt ingezonden. De inzenders ontvangen een uitnodiging ter toelichting van hun inzending. De woonplaats en/of geboorteplaats van de kunstenaar is niet doorslaggevend. Een referentie tussen kunstenaar of kunstwerk en Doesburg moet wel aantoonbaar zijn.

De tentoonstelling zal zijn in het nieuwe museumkwartier Sankt Annen in Lübeck. Een verbinding tussen verleden en toekomst moet terug te vinden zijn in de werken, evenals een brug naar de Hanzedagen/de Hanze. Ook bestaande werken die aan dit thema zijn gewijd kunnen ingezonden worden.
De videoinstallatie-expositie wordt op 22 mei geopend en is dagelijks tot en met 22 juni 2014 te bezichtigen zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.