Kinderen denken mee over nieuwe Museonder

HOENDERLOO – Twaalf kinderen tussen de acht en twaalf jaar reisden waren in het Nationale Park De Hoge Veluwe uitgenodigd om mee te denken over het nieuwe Museonder. Het museum over het leven onder de grond, wordt vernieuwd als onderdeel van het Totaalplan 2020, de herinrichting van het centrumgebied van het Park.

Het huidige Museonder werd in 1993 door wijlen Prins Claus geopend en is de perfecte plek voor kinderen om op ontdekkingsreis te gaan naar de geheimen van de aarde. De huidige inrichting en het ontwerp is na twintig jaar aan vernieuwing toe. Deze moet juist bij een jonge doelgroep goed aansluiten. Daarom werden de kinderen uitgenodigd om mee te denken.
Gedurende drie uur werd de kinderen onder andere gevraagd naar hun ervaringen in musea, gingen zij in groepjes en met opdrachten het huidige Museonder in en gaven zij hun ideeën beeldend weer.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.