Jeugdsportfonds Doesburg van start

DOESBURG – Wethouder Henk Westra van de gemeente Doesburg, de heer Penninx, voorzitter van Stichting Jeugdsportfonds Gelderland en de heer J.C. van Hasselt van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht ondertekenden 1 oktober het convenant Jeugdsportfonds in het Doesburgse stadhuis. Met de ondertekening gaat Jeugdsportfonds Doesburg van start voor twee jaar. Het motto: ieder kind moet kunnen sporten.

Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen. Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Dit is mogelijk door een structureel bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor contributie bij een vereniging of sportkleding en –materialen. Voor het beschikbare bedrag van 15.000 euro kunnen naar verwachting 30 kinderen uit Doesburg sporten.

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidzorg. Zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds. Aansluitend op de ondertekening werd een presentatie gegeven voor mogelijke intermediairs. Zij kregen een uitleg over de werkwijze van het Jeugdsportfonds. Alle professionals die werken met kinderen zijn hiervoor van uitgenodigd.

Ward Terpstra is de contactpersoon van Jeugdsportfonds Gelderland en hij is bereikbaar via ward@jeugdsportfondsgelderland.nl of telefoon: 06 51 200 695. Kijk voor meer algemene informatie op www.jeugdsportfonds.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.