Koninklijke onderscheiding voor Hannie Bracha – Jacobs

ZUTPHEN/RHEDEN – Hannie Bracha – Jacobs, inwoonster van de gemeente Rheden, ontving donderdag 3 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Arnold Gerritsen van Zutphen. Bracha – Jacobs werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zij ontving de onderscheiding omdat zij zich ruim twintig jaar als penningmeester heeft ingezet voor de Nederlandse Hoofdsynagoge Arnhem Stedendriehoek. Ook haar langdurige inzet voor de Synagoge in Zutphen, de restauratie van de Joodse begraafplaats en de restauratie van het Metaheir in Zutphen werden geroemd door de burgemeester. Bovendien bracht Bracha – Jacobs ook de permanente tentoonstelling in het Metaheir tot stand. Daarnaast is zij ook betrokken bij het onderhoud van de Joodse begraafplaatsen in Dieren, Apeldoorn en Deventer.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.