Nieuwe expositie Art Gallery O-68

VELP – Twee kunstenaressen exposeren vanaf zondag 6 oktober tot en met 3 november in Art Gallery O-68 aan de Oranjestraat 68 in Velp. Onder de titel ‘Einder in tweevoud’ laten zij hun kijk op de horizon in Nederland zien.
Marena Seeling groeide op in een dijkhuis met uitzicht op de Waal. Tijdens haar jeugd veranderde dat uitzicht door de industriële bebouwing. Dit beeld van het geïndustrialiseerde polderlandschap laat zij zien in haar schilderijen.
July Leesberg woont en werkt in Wageningen. Zij heeft langdurig in het tropisch regenwoud in Colombia gewoond, waardoor zij extra ervaart hoe weinig er van de wilde natuur nog te zien is in het Nederlandse landschap. De fascinatie voor de vastbeslotenheid waarmee de Nederlander zich meester maakt van zijn natuurlijke omgeving inspireerde Leesberg bij het maken van haar schilderijen. Het werk gaat over de dynamiek van door mensenhanden gemaakte horizonnen.
De expositie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.