Verbeterproject seniorenwoningen in Brummen klaar

BRUMMEN – ‘Lelijk eendje’ werd mooie zwaan, meldt de Woningstichting Brummen. Op donderdag 3 oktober sluit de Woningstichting het verbeterproject van de seniorenwoningen tussen de Baron van Sytzamastraat en de Leeuwerikstraat feestelijk af.

De hoofdrolspelers, bewoners, aannemer, architect en de betrokken medewerkers van de woningstichting, worden tussen 16.00 en 18.00 uur getrakteerd op een hapje en een drankje.

De woningen zouden oorspronkelijk in 2018 worden opgeknapt. Maar omdat lekkages in de goot- en dakconstructie niet eenvoudig konden worden gerepareerd, werd besloten de werkzaamheden eerder uit te voeren. De woningen zijn flink onderhanden genomen. Zo zijn bijvoorbeeld de daken vernieuwd, de goten en kozijnen vervangen en de gevels gerepareerd. Daar waar het nodig was is, in overleg met de bewoner, de badkamer vernieuwd.

De woningstichting vond het belangrijk dat de uitstraling van woningen verbeterde. Ze hadden een grauwe uitstraling, maar zien er weer als nieuw uit. De dakplaten zijn vervangen door gladde, leisteenachtige dakpannen, de balkonhekken zijn vernieuwd en de gevels zijn na reparatie gereinigd en deels geschilderd. “Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en daarom is de energieprestatie van de woningen flink verbeterd; de woningen hadden energielabel D/E en dat is opgetrokken naar A. De bewoners gaan dat niet alleen merken aan het wooncomfort, maar ook aan een flink lagere energierekening”, een woordvoerder van de Woningstichting. Eenvoudig ging dat overigens niet. “Verbeteren gaat niet vanzelf en de bewoners hebben door een zure appel heen moeten bijten. Wij zijn net als de bewoners trots op het eindresultaat en daarom willen we het project graag feestelijk met hen afsluiten.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.