Puike Posbankloop

VELP – In de stralende zon streden de renners van de Posbankloop zondag tegen zichzelf en tegen de heuvels van de Posbank. Het mooie weer bracht ook veel toeschouwers op de been, waardoor het een gezellige bedoening was in Velp en op de flanken van de hellingen in het parcours. Ook de ruim duizend wandelaars genoten van een mooie route over de hei, door het bos en over de zandverstuiving. Een uitdaging voor jong en oud.

Dit jaar liepen voor het eerst een aantal wandelaars de Ultramars van 110 km. In totaal liepen er 250 wandelaars mee tijdens de nachtmarsen. Zelfs ’s nachts werd er meegeleefd door mensen die langs het parcours wonen. Zij hadden vuurkorven en fakkels aangestoken om de wandelaars een hart onder de riem te steken.

Bij de hardlopers waren er ruim 3400 volwassenen op de been om respectievelijk 6 of 15 km te rennen over de heuvels van de Posbank. En natuurlijk mocht ook de Kidsrun dit jaar niet ontbreken. Hieraan deden 275 kinderen mee.

De organisatie is blij dat er dit jaar geen grote blessures zijn ontstaan tijdens de tochten. Buiten een enkele verzwikte enkel of een beschadigde knie, kwamen er geen verontrustende meldingen binnen. Gemotiveerd door het succes van dit jaar begint de organisatie binnenkort met de voorbereidingen van de 20ste editie van de Posbankloop, volgend jaar. Vanaf april kunnen mensen zich weer inschrijven en moet het hele programma op poten staan.

Uitslagen van de hardloopwedstrijden:
Bij de 15 km voor mannen kwam Alfonce Kipkore als eerste over de finish in 45:38, gevolgd door Abdelhadi El Hachimi en Peter Kibet. De vrouwelijke 15 kmrun werd gewonnen door Veerle Dajaeghere in 54:19, gevolgd door Hanna Vandenbussche en Esmé Moricke.
De 6 km voor mannen werd gewonnen door Luc Schout in 19:24, gevolgd door Erwin Adan en Werner Wessels. Bij de vrouwen kwam Saskia Weinans het eerste over de 6km finish in 23:44, gevolgd door Isabel Wasseveld –Sticker en Monique Elfrink.
 

 

www.posbankloop.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.