Ik buurt mee! start Hofjestour in Dieren Noordoost

DIEREN – Op maandag 30 september start de ‘hofjestour’ in de wijk Dieren Noordoost. Het Ik buurt mee! team is vanaf die datum tot en met 10 oktober op 20 verschillende plekken in de wijk aanwezig. Doel is te inventariseren wat er beter kan in de buurt. Wethouder Ron König is ook van de partij.

Alle buurtbewoners in de wijk Dieren Noordoost zijn uitgenodigd via een flyer. In deze flyer staat een QR-code met daarachter een filmpje waarin Iris (een buurtbewoonster) wijkbewoners oproept ‘mee te buurten’. Ook bevat de flyer een enquête over de wijk met vragen als: wat zou u willen verbeteren in uw buurt, heeft u een idee om het buurtgevoel een impuls te geven etc.
De hofjestour is een idee van het wijkplatform DiNO en andere buurtbewoners samen met professionals zoals de wijkagent, buurtcoach van Stichting Viva, consulent leefbaarheid en de buurtbeheerder van Vivare en medewerkers van de gemeente Rheden.

Hofjestour
Met twee teams gaat Ik buurt mee! de hofjestour in. Dat zijn vijf avonden, twee hofjes per team dus in totaal 20 hofjes. Kijk hier voor de planning. Maandag 7 oktober is een van de avonden van de hofjestour. Ron König, coördinerend wethouder van Dieren, komt die avond meebuurten in Dieren Noordoost.

Ik buurt mee!
Ik buurt mee! staat voor het samen werken aan een sociale, prettige, veilige en mooie buurt. Het is een werkwijze waar gekeken wordt welke verbeteringen in de buurt gewenst zijn. Om de ideeën en wensen te verzamelen komt het buurtteam naar de bewoners. En dan gaat het niet alleen over de woonomgeving maar ook over het buurtgevoel. Het met elkaar in contact zijn én blijven dat is Ik buurt mee!
Ik buurt mee! is vorig jaar van start gegaan in de wijk Rheden-Midden en in afgelopen voorjaar in Dieren Stenfert en Velp Zuid. Dit najaar wordt Ik buurt mee! geïntroduceerd in de wijken Dieren Noordoost, Dieren Noord, Velp Zuidoost, Velp Noordoost, Rheden Noord en Rheden Zuid.

Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl of volg op twitter @ikbuurtmee
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.