Veel luisteraars bij presentatie ‘Moek-boek’

VELP – De presentatie van Albert Heringa over zijn boek “De laatste wens van Moek”, waarin hij beschrijft hoe hij zijn 99-jarige moeder hielp bij zelfdoding, trok woensdag 25 september veel belangstellenden naar boekhandel Jansen & De Feijter in Velp.
Heringa hoorde onlangs in de rechtszaal drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen, omdat in Nederland alleen een arts mag helpen bij zelfdoding. Heringa liet tijdens de presentatie en ook eerder in de rechtbank al weten dat hij vindt dat hulp bij zelfdoding uit het medische circuit moet worden gehaald. Zijn stiefmoeder, die van jongs af aan als een moeder voor hem is geweest, vond dat haar leven voltooid was op 99-jarige leeftijd. De huisarts vond haar echter nog te goed om aan haar wens tegemoet te komen. Daarom besloot Heringa zijn moeder te helpen door middel van pillen. Hij legde alles vast op film, waarna de NCRV de beelden in een documentaire liet zien. Inmiddels heeft Heringa het verhaal ook op papier gezet in het ‘Moek-boek’, zoals hij het zelf noemt. Hierin beschrijft hij het leven en de zelfgekozen dood van zijn moeder.
Tijdens de presentatie, waarbij ook vrienden en kennissen van Heringa aanwezig waren, kwamen de emoties van Heringa ook zichtbaar naar voren. Terwijl hij een stuk voorlas, was duidelijk een brok in zijn keel te horen. Heringa vertelde dat hij na veel afweging en praten met zijn moeder uiteindelijk uit liefde heeft gehandeld. Veel bezoekers van de presentatie spraken hun bewondering en respect uit voor de manier waarop Heringa hiermee omgaat.
Foto: Han Uenk.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.