Wereldwinkels partner in kinderboekenweek

REGIO – De Wereldwinkels werken tijdens de Kinderboekenweek samen met de plaatselijke boekhandels. Wie tussen 2 en 13 oktober voor €10,00 aan kinderboeken koopt, ontvangt gratis het kinderboekenweekgeschenk “Je bent super … Jan!” van Harmen van Straaten. Op vertoon van het kinderboekenweekgeschenk kan men bij de Wereldwinkel voor €1,00 (in plaats van €2,50) een unieke boekenlegger kopen.

Het thema voor de kinderboekenweek is “Klaar voor de start!”. In Nederland kan ieder kind gratis naar de basisschool. In ontwikkelingslanden is dit niet het geval. Veel ouders zijn te arm om hun kinderen naar school te laten gaan. De Wereldwinkel verkoopt producten uit ontwikkelingslanden, waarvoor de producenten een eerlijke prijs krijgen. De ouders verdienen hierdoor genoeg om hun kinderen toch naar school te kunnen sturen. Door goed onderwijs zijn deze kinderen klaar voor de start van een beter leven, zonder armoede.
De boekenleggers die de Wereldwinkel verkoopt zijn gemaakt in Guatemala. Ze zijn met de hand geweven. Simbolica zorgt voor de export naar Nederland. Simbolica geeft de werknemers een leefbaar loon en vergoedt een groot deel van de schoolkosten van de kinderen van de werknemers.
Aan deze actie wordt meegewerkt door Wereldwinkels en boekhandels in Beekbergen, Brummen, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Rheden en Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.