Dieren centraal bij herfst-expositie

HUMMELO – De dieren staan vanaf zondag 6 oktober ook op doek in het middelpunt in Galerie ‘de Bisschop’ in Hummelo. Naast schilderijen zijn er ook bronzen diersculpturen van Mariette Schouten en vrolijke keramische beelden van Thea de Visser te zien.
Helga van der Poel uit het Zuid-Limburgse Wijlre schildert met een losse toets realistisch en natuurgetrouw, door de compositie wordt echter vaak een niet realistische sfeer gecreëerd.
Tine van Houselt uit het Gelderse Laren is een bevlogen boerin en kunstenaar. Haar kennis van koeien en haar bijzondere band met de dieren is terug te zien in haar werk. Tot in de kleinste details weet zij zelfs het karakter van de koe en andere dieren vast te leggen.
Nanouk Weijnen uit het Brabantse Budel-Dorplein heeft zich gespecialiseerd in het karakteristiek en eigentijds weergeven van dieren.
De expositie is van 6 oktober tot en met 24 november te zien in de Galerie ‘de Bisschop’ aan de Broekstraat 13 in Hummelo. De galerie is op vrijdag, zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.galeriedebisschop.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.