Pleinmarkt H. Geestkerk Eerbeek brengt 7000,- op

EERBEEK – Zaterdagochtend, ruim voor de opening van de markt, melden de eerste kopers zich al aan. Bij de opening van de markt om 9.30 uur hadden zich reeds ruim150 bezoekers/kopers achter de dranghekken verzameld!

De oliebollenlucht verspreidde zich over het terrein, waarna diverse mensen zich tegoed deden aan een kop koffie met een warme bol, die om 13.30 uur het bordje uitverkocht in de kraam moesten hangen. Ook de hamburgers en de pannenkoeken vonden gretig aftrek en de koffie was niet aan te slepen samen met de heerlijke eigen gebakken cake. Bij de kraam van het gewicht krentenbrood/aantal doppen in box raden, intekenlijst voor een gratis vlucht boven Eerbeek en de kaartjes voor de ballonnenwedstrijd werd druk bezocht. De tientallen kleurrijke bloemstukken en etagères gingen als zoete broodjes van de hand.

Om 13.00 uur het startschot voor de lopathon waar een tiental kinderen met mee liepen en ouders, oma’s, opa’s en ander belangstellenden de jeugd aanmoedigden voor hun te lopen rondjes. Om 13.30 uur kozen de kleurrijke ballonnen met de kaartjes het luchtruim. Om 14.00 uur tijd voor de veiling van diverse stukken. Na de veiling werden plastic zakken verkocht die men mocht vullen met spullen uit diverse kramen waar gretig gebruik van gemaakt werd.

Om 20.00 uur avondprogramma in het Pater Dekkerhuis, een gezellig samenzijn van zo’n 50 personen, die talrijke prijzen van het rad van avontuur probeerden te bemachtigen, hetgeen dikwijls lukte. Om 21.30 uur werden de lotnummers van de verloting getrokken door de heren F. Hofman en H.Reusken. De hoofdprijs (Wooncadeaubon van Gabriël t.w.v. € 250,00) viel op lot nr. 0807, eerste prijs (Half varken van slagerij Geert v.d. Horst) lot nr. 0814, tweede prijs (E-Reader) lot nr.0296 , derde prijs (Wake-Up Light wekker) lot nr.1017 , vierde prijs (2 entree kaarten van Apenheul) lot nr.0891 , vijfde prijs (Diner bon De Korenmolen) lot nr.0306, zesde prijs (Cadeaubon van Kieveen) lot nr.0142 , zevende prijs (Kappersbon van Ami) lot nr.1386, achtste prijs (fles wijn) lot nr.0317, negende prijs (fles wijn) lot nr.1313. Het gewicht van het Krentenbrood was 4080 gram. De hoofdprijs van de intekenlijst voor de rondvlucht boven Eerbeek, viel op nr. 46, de tweede prijs nr. 77. Het aantal doppen in een bak dat geraden kon worden, was 1986. De prijswinnaars zijn allen bekend en worden benaderd door de commissie.

De geschatte opbrengst van Pleinmarkt werd rond 23.00 uur bekend gemaakt door de voorzitter. Het wordt geschat rond de € 7.000,=. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die dagen achtereen met de pleinmarkt bezig zijn geweest en de ruim 100 vrijwilligers die de zaterdag geholpen hebben met het verkopen van de spullen. Ook alle sponsoren die op welke wijze financieel of met materialen, cadeaus, waardebonnen enz., worden van harte bedankt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.