Burendag in Beinum

DOESBURG – Ook dit jaar hield wijkraad Beinum weer het wijkfeest, tijdens de nationale burendag van het Oranje fonds. Iedereen kon op de parkeerplaats bij de sporthal genieten van verschillende Oud-Hollandse spelletjes en vooral de onderlinge gezelligheid.

Onder andere koekhappen was zeer in trek bij de jeugd. Voetballen op een klein veldje en springen op het springkussen zijn natuurlijk altijd leuk. De ruilbeurs was een nieuw initiatief: Ruil je overbodige spullen met anderen uit de wijk. Natuurlijk ook een heerlijk kopje koffie of thee en voor de kinderen limonade. Het onderling ontmoeten van mensen stond centraal, merkte ook de burgemeester op tijdens zijn bezoek aan het evenement. De werkgroep van de boomgaard had veel fruit geplukt en dat werd in een speciale verpakking uitgereikt aan de aanwezigen. Ook werd ter plekke van peren perensap gemaakt door het te stomen in een speciale ketel. Dit warme perensap smaakte voortreffelijk. Natuurlijk was er ook de Beinumrun, een gezellig rondje hardlopen over verschillende afstanden en dat bleek voor de vele hardlopers in Doesburg niet te versmaden – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.