Reinbouwgroep neemt aannemer in Almere over

DIEREN – Reinbouwgroep heeft overeenstemming bereikt met de curator over de overname van activiteiten van Aannemingsmaatschappij Olde Rikkert, waarvan het faillissement op woensdag 4 september jl. uitgesproken is. Bij deze overname zijn de werkzaamheden, het pand en het grootste deel van het personeel van de vestiging Almere betrokken.

De overname van de activiteiten en personeel betekent een versterking van de marktpositie van Reinbouwgroep in Midden Nederland. De kennis en ervaring van Olde Rikkert is een waardevolle aanvulling. De lopende bouwprojecten zullen vanuit het kantoor in Almere worden voortgezet. Opdrachtgevers zullen nog deze week worden geïnformeerd.

Het merendeel van de medewerkers van de vestiging Almere van Olde Rikkert krijgt een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 10 medewerkers.

Reinbouwgroep
Reinbouwgroep is de moedermaatschappij van Reinbouw B.V. (bouw), Reinbouw Vastgoed B.V. (projectontwikkeling) en Sareinco, een vestiging in Kaapstad. Olde Rikkert Bouw B.V. gaat als zelfstandige werkmaatschappij onder de vleugels van Reinbouwgroep verder. Reinbouwgroep is een bedrijf met ruim 60 jaar ervaring in de ontwikkeling en bouw. Met prachtige projecten in woningbouw, utiliteitsbouw, zorginstellingen, schoolgebouwen en complexen voor sport en cultuur.

In 2011 introduceerde Reinbouw de Ontwikkelwiz, een flexibele woning- en projectconfigurator voor consument gericht en conceptueel bouwen. Onder de paraplu van de Ontwikkelwiz heeft Reinbouw een aantal concepten uitgewerkt: ‘Betaalbaar Wonen’, ‘Zorg en Wonen’, ‘Energie en Wonen’ en concepten voor Appartementen en Renovatie en Groot Onderhoud. De realisatie van deze concepten vindt plaats via de lean-bouwen methodiek en/of BIM-methodiek. Deze concepten zullen nu ook via Olde Rikkert Bouw worden uitgerold.

Aannemingsmaatschappij Olde Rikkert
Olde Rikkert kent zijn oorsprong bijna 75 jaar geleden toen het bedrijf in Oldenzaal startte als eenmanszaak, hoofdzakelijk gericht op onderhoud, verbouwingen en kleinschalige nieuwbouw. In 1968 vestigde zij zich in Flevoland en heeft daar met de nieuwbouw van woning- en utiliteitsprojecten bijgedragen aan de opbouw van de nieuwe polders. Olde Rikkert heeft ook naam en faam opgebouwd in het meedenken en mee doen aan binnenstedelijke vernieuwingsprojecten en met grootschalige renovatieprojecten en het daaraan gekoppelde meerjarig planmatig onderhoud.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.