Markt heeft nu ook kraam

DIEREN – Of ze in 1857 ook kramen gebruiken bij het verkopen van hun handel op die plek is niet exact bekend, maar sinds zaterdag siert in ieder geval een fraaie metalen exemplaar het marktpleintje in Dieren-Zuid. Het is een ontmoetingsplek.

De Buurtschap van Dieren is een honderden jaren oude organisatie, die vroeger in openbare voorzieningen voorzag, maar tegenwoordig vooral een charitatieve inslag heeft. Vroeger had De Buurtschap veel grond, die in de loop der jaren werd verkocht en waarmee een fonds werd gesticht. Het rendement van dat fonds is er nog steeds en daarmee steunt De Buurtschap lokale initiatieven op cultureel en maatschappelijk gebied. De Buurtschap bezit zelf nog twee stukken grond. Eén daarvan is het pleintje op de plek waar Kerkstraat en Hogestraat elkaar raken. Daar werden vroeger door boeren hun producten verkocht. De marktkraam refereert daaraan. De Buurtschap knapte het marktpleintje op en plaatste naast het al bestaande beeldje van de marktkoopman een kraam. In het natuurstenen blad zijn verschillende speelborden gegraveerd, voor onder meer schaak, dammen en Mens Erger je Niet. “Het moet een ontmoetingsplek zijn, nét als in 1857 die markt ook was”, vertelde buurtmeester Albert Lentink aan burgemeester Petra van Wingerden, die de opening verrichte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.