Rheden rijdt op aardgas

DIEREN – Aan wethouder Henriëtte Tiemens de eer om voor het eerst de pompinstallatie op de gemeentewerf in Dieren te gebruiken voor de nieuwe aardgasauto’s. Het team Toezicht en Handhaving heeft sinds donderdag zes prachtige dienstauto’s ter beschikking, waarvan er vier op aardgas rijden.

Via de aanschaf van de dienstauto’s geeft de gemeente invulling aan haar duurzaamheids-ambities, zoals omschreven in het Programma Rheden CO2 neutraal. Rijden op aardgas is schoon. Aardgasvoertuigen stoten veel minder vervuilende en schadelijke stoffen uit dan voertuigen met conventionele brandstof. Daarbij is het goedkoper. Verder vergroot het gebruik van de dienstauto’s de herkenbaarheid van de gemeente. Hiervoor worden de auto’s voorzien van belettering en het logo van de gemeente.
Dankzij subsidie van de Stadsregio is er voor het tanken op de werkplaats in Dieren een gasvulinstallatie neergezet. Door in de toekomst de bedrijfsauto’s van het Openbaar Beheer te vervangen door auto’s op aardgas kan de gasvulinstallatie optimaal worden benut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.