Duurzaamheid Award Architectuur voor gemeentehuis Brummen

Het nieuwe gemeentehuis in Brummen van architect Thomas Rau heeft de prestigieuze Duurzaamheid Award Architectuur 2013 gewonnen. Dat werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens het congres Green Buildings Holland.

De gemeente Brummen zelf omschrijft het gemeentehuis als een geslaagde omarming van de monumentale villa en duurzame systeembouw. Het respectvol bij elkaar brengen van oud en nieuw. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de jury van de prestigieuze Award voor Duurzame Architectuur.

De her/verbouw van het Brummense gemeentehuis was één van negen projecten die voor deze prijs in aanmerking kwamen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een groot of klein gebouw, waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt. Namens de gemeente Brummen was wethouder Bruning bij de prijsuitreiking aanwezig.
 

Het gemeentebestuur is trots op de nominatie en prijs voor het Brummens gemeentehuis, dat in uitstekende samenwerking met BAM Utiliteitsbouw en RAU Architecten is gerealiseerd. BAM Utiliteitsbouw leverde het gemeentehuis aan de Engelenburgerlaan eind maart dit jaarop. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de her- en verbouwplannen. Zo is er gebouwd met veel duurzame materialen, wordt er zuinig omgegaan met energie en maakt de organisatie efficiënt gebruik van de ruimte door flexibel te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.