Doesburg 777 start countdown naar Feestjaar

DOESBURG – Wanneer vier je een verjaardag? Of een jubileum? Het zijn vragen waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Aan het begin van de eeuw hadden we een vergelijkbaar probleem: start het nieuwe millennium op 1 januari 2000, of op 1 januari 2001? Het zijn discussies waar je maar moeilijk uitkomt. Daarom heeft de Stichting Doesburg 777, in overleg met de gemeente Doesburg, de knoop onlangs doorgehakt.

Het Feestjaar 777 start op 19 september 2014, exact op de dag dat Doesburg 777 jaar stadsrechten heeft. De officiële countdown start deze week, op 19 september 2013. Dat is ook de dag dat de website van de Stichting actief wordt. Die website bevat een teller die 365 dagen aftelt, en het laatste nieuws geeft over de 7 thema’s: Geschiedenis, Culinair, Muziek, Sport, Cultuur, Hanze en Verwennen. Op de website, en via Facebook en Twitter, kunnen ideeën worden aangedragen en kunnen de laatste ontwikkelingen worden gevolgd.

Om het Feestjaar goed te kunnen optuigen, is de medewerking van de Doesburge bevolking belangrijk. Met die medewerking zit het zoals altijd in Doesburg wel goed. Er zijn al verschillende toezeggingen binnen van vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Maar om de uitvoering van de vele plannen en ideeën in goed banen te leiden is meer nodig. Geld en vooral: tijd.
Verschillende organisaties willen graag meewerken en meedenken, maar hebben hun programma voor 2014 al vol. En ook de raderen van subsidiegevers en sponsoren draaien vaak langzaam. De stichting gaat de tijd tot 19 september 2014 dan ook gebruiken voor de verdere uitwerking van alle plannen, en voor de werving van extra sponsoren.

De stichting vraagt daarvoor de medewerking van alle Doesburgers. Heeft u plannen of ideeën, wilt u meewerken? Neem dan contact op. Vanaf 19 september zijn alle gegevens te vinden op www.doesburg777.nl.

De Stichting Doesburg 777 is bereikbaar via het email-adres info@doesburg777.nl, op www.doesburg777.nl, en via facebook en twitter.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.