Parochiehuis Loenen viert jubileum met fraai kado

LOENEN – Het gouden jubileum van het Parochiehuis in Loenen is zaterdag een gezellig en sfeervol feest geworden. Bestuur en beheerders hadden er alles aan gedaan om er een bijzondere dag van te maken. De jubileumdag werd gevuld met een herdenkingsdienst, gevolgd door een goed bezochte receptie en tot slot een gezellige feestavond voor de vrijwilligers.

De parochiekerk was door de bloemendames feestelijk versierd. Prachtige boeketten van witte bloemen maakten meteen duidelijk dat er in de parochie wat te vieren viel. De dienst was door het bestuur voorbereid. Pastor Wim Vroom ging voor in de dienst. Hij noemde het parochiehuis een plek waar men graag samenkomt en een bindende factor is binnen de katholieke gemeenschap. Het kerkkoor Con Spirito verleende haar medewerking aan deze dienst. Bijzonder was het lied Fluisterend verlangen, dat door het koor onder leiding van Ans Brom mooi werd gezongen.

Na de dienst werd door de kerkgangers naar de begraafplaats gelopen. Hier voerde bestuurslid Harry Mulder kort het woord. Wilma Klomp droeg een passend gedicht voor. Met het leggen van een krans wilde men de overleden vrijwilligers van het Parochiehuis herdenken.
Tijdens de goede bezochte receptie in de zaal van het parochiehuis, kwamen later vertegenwoordigers van Loenense verenigingen en relaties bestuur en beheerders hun gelukwensen aanbieden.

Voorzitter Ap Kobussen voerde het woord en liet de geschiedenis van het parochiehuis nog even de revue passeren. Hij benadrukte het feit dat het Parochiehuis altijd de hulp en steun heeft gehad van vele vrijwilligers. Nog altijd staan veel mannen en vrouwen klaar om het Parochiehuis goed te laten functioneren. Kobussen was er trots op dat het gebouw er fris en goed onderhouden bij staat en hoopt dat het Parochiehuis nog vele jaren zijn functie mag blijven houden in het dorp.
Bij een jubileum hoort een geschenk. Het bestuur had lange tijd nagedacht over een passend geschenk voor de beheerders. Na lang zoeken kwamen zij op het idee een raamversiering te laten maken. Kunstenaar Arie van Essen uit Loenen ontwierp en maakte voor het bestuur een fraaie raamdecoratie van glas in lood en andere technieken. Het stelde een bloem en hart voor, waarmee het bestuur tot uitdrukking wil brengen dat uit een goed hart wat moois kan ontstaan. Gerard en Wilma Klomp werden naar voren geroepen om de raamversiering te onthullen (foto). Een vrolijke feestavond waarin met de vrijwilligers nog eens gezellig werd bijgepraat wat er in de afgelopen halve eeuw hier allemaal is gebeurd, besloot de geslaagde jubileumviering – foto: Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.