Dremptse Kermis

DREMPT – Op zaterdagavond 14 september is onder grote belangstelling de vogel voor het vogelschieten in Drempt opgehaald bij de vogelbouwer Maurice Leisink. De vogel is onder begeleiding van de oud koning en koningin, muziek, Vaandeliers, sponsoren / adverteerders, bielemannen en Kermiscomité naar het feestterrein gebracht.
Op het feestterrein was er in de kleine tent de mogelijkheid tot het “voorinschrijven” voor het vogelschieten op de maandag. Met de muziek van dj Niels werd het een gezellige, en druk bezochte avond.
Op zondag werd onder een stralende zon de optocht gehouden. Deze trok als vanouds vele toeschouwers. De vele wagenbouwers hadden hun uiterste best gedaan om er iets moois van te maken, de kwaliteit van de wagens was van een zeer hoog niveau. De jury had de moeilijke opgave om uit alle deelnemers die meededen aan de optocht de beste te selecteren. De eerste prijs met lof ging uiteindelijk naar de wagen van de Kerkstraat, met het thema 100 jaar Burgers Zoo. De eerste prijs ging naar de wagen van vriendengroep de Peppel met het thema Buurman & Buurman.
Op maandagmorgen werd de kermis geopend door waarnemend burgemeester
Steffens van de gemeente Bronckhorst. Zij sprak haar waardering uit voor de saamhorigheid onder de Dremptse bevolking en voor diegenen die de kermis hebben georganiseerd. Alle kinderen van de basisschool deden daarna mee aan de spelletjes die in en om de tent werden gehouden. Buiten werd er gestreden om het koningschap bij het vogelschieten en werd er volop deelgenomen aan het kegelen, ringrijden en vogelgelknuppelen.
De koning van 2013 bij het vogelschieten is geworden Hans Hammink, hij schoot in de tweede ronde de restanten van de gehavende vogel eraf. Hij verkoos zijn vriendin Laura Scheltens als Koningin. Bij de kinderspelletjes is Almir Pasalic de prins geworden en Sabine van den Toorn de prinses. Vóór de prijsuitreiking was het publiek getuige van het huwelijksaanzoek van Silvan Koenders aan zijn vriendin, na het ja-woord klonk er een luid gejuich. De prijsuitreiking werd nog onderbroken, om de aftredend voorzitter van het Kermiscomité Jos van Zuilen te bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.