65-jarig bruidspaar Deelen-Gerritsen

VELP – Op maandag 16 september bezocht burgemeester Van Wingerden-Boers de heer en mevrouw Deelen in Velp, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. Natuurlijk bracht de burgemeester bloemen en een mooi boek over de gemeente mee.

De heer Jacobus (Koos) Deelen is geboren op 16 mei 1922 in de gemeente Alblasserdam. Mevrouw Creelesje (Corrie) Gerritsen is geboren op 13 september 1927 in de gemeente Rheden. Na de oorlog, ten tijde van de wederopbouw, werkte de heer Deelen als timmerman in de bouw onder andere in Brabant, Nijmegen en Arnhem. Er waren overal bevrijdingsfeesten in het land, zo ook in Velp in een tent aan de Kerkallee en in Zalencentrum ‘De Vereeniging’ aan de Wilhelminastraat. Daar ontmoette hij zijn vrouw. De heer Gerritsen had zich echter opgegeven om in Curaçao te gaan werken. Hij vertrok in 1946 en kwam eind 1947 weer terug. De liefde was intussen gebleven en zo trouwde het paar op 15 september 1948. Het echtpaar Deelen kreeg een zoon en een dochter, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Mevrouw Deelen verzorgde lange tijd haar vader, die weduwnaar was. Daarnaast deed zij huishoudelijk werk bij anderen. Ook bezocht zij jarenlang ouderen en hielp ze mee met het organiseren van de collecte voor het gehandicapte kind. De heer Deelen was jarenlang actief bij het Rode Kruis en de E.H.B.O. Sinds enkele jaren wonen zij met veel plezier in de seniorenflat Nijenstede in Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.